QR-code maken? Maak hier gratis je eigen QR-code!

QR-code maken? Hieronder vind je een tool om meteen gratis je eigen QR-code aan te maken!

Na het aanmaken van je QR-code, kun je deze ook downloaden, en opslaan als .png bestand.

Maak een QR-code:

Hieronder het antwoord op een aantal veelgestelde vragen over het (maken van) QR-codes.

Hoe maak ik een QR-code aan?

Met onze tool is het makkelijk om een QR-code aan te maken. Vul simpelweg de gewenste inhoud van je QR-code in, en klik op ‘QR-code maken!’ om deze aan te maken.

Vervolgens kun je jouw QR-code downloaden, en deze opslaan als .png bestand.

Hoe maak je een QR-code van een link (URL/website)?

De QR-code generator op deze pagina is een universeel. Voer een link in, en klik op ‘QR-code maken!’ om deze aan te maken. Als je de QR-code scant met een camera-app van een smartphone of tablet, zal de gebruiker de link van de QR-code te zien krijgen, en de optie krijgen om de link te openen.

Hoe maak je een QR-code van een tekst?

De QR-code generator op deze pagina is universeel, en maakt van elke inhoud die je invoert een QR-code. Je kunt dus ook een QR-code genereren die een tekst-bericht bevat.

Hoe maak je een QR-code van een e-mailadres?

Onze QR-code generator is universeel, en ook te gebruiken voor het maken van een e-mailadres. Vul simpelweg het gewenste e-mailadres in, en klik op ‘QR-code maken!’ om een QR-code te maken van een e-mailadres. Als je deze QR-code scant met een camera-app, dan zal deze met mailadres laten zien.

Ook krijgt de gebruiker de optie om meteen een mail op te stellen naar dit mailadres, met de e-mail app die als standaard is ingesteld op het apparaat waarmee je de code scant.

Hoe maak je een QR-code van een Bitcoin-adres? Of van een Ethereum-adres?

Omdat onze QR-code generator universeel is, kan deze ook een QR-code maken van een Bitcoin-adres, een Ethereum-adres, of een adres van elke andere cryptocurrency. Vul simpelweg het adres in, en klik op ‘QR-code maken!’ om een QR-code te genereren voor een crypto-adres.

De apps van crypto wallets en crypto exchanges hebben vaak een ingebouwde functie om QR-codes te scannen, zodat je niet handmatig een (lang en ingewikkeld) adres hoeft in te vullen als je crypto wil versturen. Ook hoef je zo geen adres te kopiëren en plakken. Na het scannen van de QR-code wordt het crypto-adres automatisch ingevoerd als verzendadres.

De gegenereerde QR-codes van onze QR-code generator hebben we ook getest met de app van Coinbase. De QR-code scanner van Coinbase herkent meteen het crypto-adres van de gescande QR-code, en vult deze vervolgens automatisch in als verzendadres.

Kan ik ook een QR-code maken in Word of in een PDF bestand?

Met een omweg is het ook mogelijk om in Word en andere software een QR-code in te voegen. Binnen Word kan dat bijvoorbeeld met een zogenaamde ‘Add-in’. Een voorbeeld van hoe dat werkt kun je zien in deze video.

Uiteraard kun je ook gebruik maken van onze QR-code generator. Je kunt je gegenereerde QR-code namelijk downloaden als .png bestand, en deze vervolgens als plaatje invoegen in Word, PowerPoint, Excel, of Adobe Acrobat Reader (om PDF-bestanden te editen).

Is het maken van een QR-code gratis?

Ja! Met onze tool is, en blijft, het aanmaken van een QR-code volledig gratis!

Blijft de QR-code altijd werken?

Ja! Een QR code is simpelweg een plaatje dat door de plaatsing van meerdere kleine vierkantjes uitleesbare data bevat, bijvoorbeeld een URL. De inhoud van je QR-code zal dus niet veranderen met verloop van tijd.

Wel kan de inhoud van een webpagina waar je met een QR-code naartoe verwijst, veranderen.

Kan ik ook een QR-code maken met logo?

Op dit moment is dat niet mogelijk met onze QR-code generator. Bij voldoende interesse zullen we deze functie toevoegen.

Hoe maak ik een dynamische QR-code?

Met onze tool is het alleen mogelijk om zogenaamde ‘statische’ QR-codes te maken. Je kunt de inhoud van de QR-code, zoals een URL, dus achteraf dus niet meer wijzigen.

Met een dynamische QR-code kan dat wel. Ook bij een dynamische QR code verwijst de QR-code altijd naar dezelfde URL. Maar: bij een dynamische QR-code kun je vervolgens aangeven naar welke andere URL de bezoekers doorgestuurd moeten worden. De URL waar je de bezoekers naar doorstuurt, kun je met een dynamische QR-code later altijd nog aanpassen.

Ook houden de webapplicaties achter dynamische QR-codes vaak statistieken bij, en kun je bijvoorbeeld zien hoe vaak je QR-code gebruikt is om je link te openen. Wil je gebruik maken van een dynamische QR-code? Bekijk dan de mogelijkheden bij onze partner: QR.io.

Kan ik een QR-code maken zonder account?

Ja! Met onze QR-code generator kun je een eigen (statische) QR-code maken zonder account.

Heb je een dynamische QR-code nodig, dan heb je een account nodig, bijvoorbeeld op QR.io, om de inhoud van je QR-code te kunnen beheren.